cpt. Cook
 

Dušené jihočeské žebírko

Dušené nudle s vepřovým masem

Dušené vepřové maso po indicku

Džuveč

Džuveč

Džuveč vepřový

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Fenyklové řízky svatováclavské

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  vepřové řízky, 2  cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce fenyklu, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1/2 dl bílého vína, 4 dl smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Řízky jemně naklepeme a na polovině oleje postupně rychle osmahneme z obou stran. Po obrácení každý osolíme a posypeme mletým pepřem. Vyjmeme z oleje a odložíme na chvíli do tepla. Do výpeku přidáme zbylý olej a na něm osmažíme jemně nakrájenou cibuli, k ní přidáme drobně pokrájený česnek. Přidáme mletý fenykl a pak zalejeme trochou bílého vína. Na tuto osolenou směs klademe zpět řízky a dusíme doměkka. Postupně je přitom zaléváme podle potřeby sladkou smetanou. Je potřeba ji vždy důkladně rozmíchat, aby se nesrazila. Když je maso měkké, přídáme do šťávy pro zahuštění hladkou mouku smíchanou s máslem a dodusíme, podle potřeby ještě zjemníme či zředíme vínem.

www.tacos.cz Příloha: těstoviny či tarhoňa

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1956x    verze pro tisk

Floridské vepřové

Floridské vepřové kotlety

Galja

Grilované vepřové řízky v zeleninové směsi

Hispánská sekaná

Horácké ražniči

Hořovické řízky

Houbařská plněná kotleta

Husarská roláda

Hustopečský flamendr

Chop-suey z vepřového masa

Chuletas de cerdo con frijoles
(Kotlety s fazolemi)

Indonéské vepřové