cpt. Cook
 

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Francie - Savojsko   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Tartiflette

Tartiflette savoyarde

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg brambor, 20 dkg slané či uzené slaniny, 3 lžíce crème fraîche, 1/2  cibule, 1.15 sklenky polosuchého bílého vína, 1/2  reblochon, sůl, mletý bílý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory omyjeme a oloupeme a povaříme ve slané vodě ne úplně do měkka, uvařené nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Proužky slaniny osmahneme na pánvičce s kouskem másla a odložíme do misky, na stejné pánvi pak osmažíme cibuli asi 4 minuty. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu brambor, opepříme, pak vrstva slaniny a cibule (někdy i nadrobno nasekaný stroužek česneku), znovu vrstva brambor a nakonec zase slanina s cibulí. Zalejeme vínem a navrch přijde smetana. Sýr Reblochon rozkrojíme uprostřed na dvě kola a položíme kůrou nahoru. Zapečeme v troubě při teplotě 200 °C asi 20 - 30 minut, dokud se sýr neroztaví a není zlatý.

www.tacos.cz Příloha: zeleninový salát

vloženo 13.02.2011    zobrazeno 3710x    verze pro tisk

Tian z brambor, cukety a morbieru

Tian ze sladkých brambor