cpt. Cook
 

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

Strouhanec

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sýrové brambory se žampiony

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 lžíce másla, 12.15 dkg žampiónů, 2 stroužky česneku, několik snítek tymiánu, 90 dkg lojovitých brambor, 1/2 šálek nakrájeného gruyèru, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky, oloupané brambory také na tenké plátky, česnek nasekáme nadrobno. Troubu předehřejeme na 200 °C. Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme plátky žampiónů a během pár minut je orestujeme, aby změkly. Přidáme nasekaný česnek a odrhnuté lístky tymiánu, a minutu je ještě prohřejeme s houbami. Dno zapékací mísy vyložíme plátky brambor, zasypeme částí hub a sýra (lze použít i ostřejší nebo uzený čedar). Každou vrstvu osolíme a trochu opepříme. Dál střídáme vrstvy brambor a hub, poslední vrstva bude bramborová, ještě ji posypeme zbylým sýrem. Pečeme asi 25 minut, až povrch zezlátne a vše krásně bublá.

www.tacos.cz Příloha: zelený salát

vloženo 30.10.2014    zobrazeno 1922x    verze pro tisk

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Tian z brambor, cukety a morbieru