cpt. Cook
 

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Švýcarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg brambor, 10 dkg slaniny, 15 dkg rostlinného tuku nebo másla, 115 dkg ementálu nebo goudy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vařené studené brambory nakrouháme na širší nudle. Slaninu i sýr nakrájíme na užší nudle. Slaninu rozehřejeme na široké pánvi, přidáme a rozpustíme i tuk. Brambory naskládáme pevně do pánve, stlačíme je v koláč a zapečeme. Pak je pokryjeme škvarečky slaniny a sýrem, přitlačíme, a když se sýr zapeče, placku obrátíme. Pánev vložíme do trouby a necháme asi 15 minut dopéci. Vznikne jakýsi dozlatova opečený bramborový koláč. Podáváme ho se zeleninovou teplou přílohou nebo se salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2243x    verze pro tisk

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Tian z brambor, cukety a morbieru