Strouhanec [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Pečené sladké brambory s chilli

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Strouhanec

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.2 kg brambor, mléko, kvasnice, hladká mouka, sůl, mletý pepř, česnek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na Strakonicku je nazýván 'bramborová buchta', v Krkonoších 'bába'. Nastrouhané syrové brambory dáme okapat na cedník, vodu slijeme, škrob upotřebíme při zadělávání. Přidáme tolik mléka, kolik odkapalo vody, kousek kvasnic a s příslušným množstvím mouky zaděláme těsto tužší než na lívance. Osolíme, okořeníme pepřem a rozetřeným česnekem a vše necháme vykynout. Vykynuté dáme do vymaštěného pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě. Když je pokrm trochu zapečený, dobře na povrchu promastíme, aby se vytvořila pěkná kůrka. Jíme ještě teplý, roztrhaný na kousky a promaštěný. Někomu k tomu chutná salát z červené řepy s trochou rozstrouhaného křenu. Zapíjíme kysaným mlékem (biokysem).
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3829x    verze pro tisk

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)