cpt. Cook
 

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Milánské plněné houby

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Opečené knedlíky s houbami

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Papriky plněné žampiony

Pečené houbové hlavičky

Plněné žampióny

Plněné žampióny po lesnicku

Portobello s batáty, zrajícím sýrem a oříškovou drobenkou
(Portobello à la patate douce, maroilles, crumble de pain aux noisettes)

Přírodní houbová pečeně

Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Ryzce nadivoko

Ryzce španělských dřevorubců

Schwammerl
(Houbové ragú na smetaně)

Smažené bedly s česnekem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smažené bedly s tatarskou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg mladých bedel, hladká mouka, 2  vejce,  trochu mléka, strouhanka, sůl, tuk na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz U bedel použijeme jen nepříliš velké kloboučky, nohy, které jsou tuhé, upotřebíme do polévky nebo do smaženice či pod maso. Z mouky a vajec s trochou mléka ušleháme hustší těstíčko, trochu je přisolíme a namáčíme do něj houby, které potom ještě obalíme ve strouhance. Smažíme je ve vyšší vrstvě tuku, aby se příliš nepřepaloval. Usmažené kloboučky klademe na papírové ubrousky, aby se přebytečný tuk do nich vsákl. Bedly podáváme s tatarskou omáčkou a chlebem. Jako příloha mohou být i vařené brambory posypané zelenou petrželkou a omaštěné nepatrným množstvím tuku. Všechny houby jsou relativně těžko stravitelné, proto zvláště u starších lidí musíme být opatrní. Kdo má však zažívání v pořádku, ten si na bedlách s tatarkou určitě pochutná.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2619x    verze pro tisk

Smažené houby

Smažené hříbky