Houbové ragú na smetaně recept ze stránek www.tacos.cz
Knedlíky: 24 dkg žemlí nebo zatvrdlé veky, 2 dl mléka, 1/2 cibule, 1/2 lžíce másla, 1/2 svazek zelené petrželky, sůl, 2 vejce
www.tacos.cz Mezitím očistěte houby na ragú a nakrájejte je na plátky. Cibuli jemně pokrájejte, stejně tak slaninu. Obojí 2-3 minuty poduste na másle, přidejte houby a nepřikryté smažte za vysoké teploty, až se odpaří všechna tekutina. Mezitím nadělejte navlhčenýma rukama z žemlového těsta knedlíky velikosti tenisového míčku (2 na porci) a vařte je ve vařící vodě za nízké teploty asi 20 minut. Houby zalijte telecím vývarem a smetanou a ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Uvařené knedlíky nechte okapat a podávejte posypané petrželovou natí k houbovému ragú.