cpt. Cook
 

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Milánské plněné houby

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Opečené knedlíky s houbami

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Papriky plněné žampiony

Pečené houbové hlavičky

Plněné žampióny

Plněné žampióny po lesnicku

Portobello s batáty, zrajícím sýrem a oříškovou drobenkou
(Portobello à la patate douce, maroilles, crumble de pain aux noisettes)

Přírodní houbová pečeně

Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Ryzce nadivoko

Ryzce španělských dřevorubců

Německo   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Schwammerl

Houbové ragú na smetaně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  cibule, 4 lžíce másla, 60 dkg čerstvých hub výrazné chuti (křemenáče, lišky, kozáky nebo klouzky), 15 dkg prorostlé uzené slaniny, 3 dl telecího vývaru, 30 dkg smetany, 1/2 lžíce citrónové šťávy, sůl, mletý pepř,

Knedlíky: 24 dkg žemlí nebo zatvrdlé veky, 2 dl mléka, 1/2  cibule, 1/2 lžíce másla, 1/2 svazek zelené petrželky, sůl, 2  vejce

zkopírováno z http://www.tacos.cz Žemle rozkrájejte na velmi tenké plátky. Trochu ohřejte mléko a přelijte jím žemle. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Omyjte petrželovou nať, jemně posekejte, polovinu z ní poduste s cibulí na másle, přidejte žemle, přimíchejte vejce, osolte, opepřete a zpracujte na pevnější těsto. Nechte je asi 30 minut odpočinout.

www.tacos.cz Mezitím očistěte houby na ragú a nakrájejte je na plátky. Cibuli jemně pokrájejte, stejně tak slaninu. Obojí 2-3 minuty poduste na másle, přidejte houby a nepřikryté smažte za vysoké teploty, až se odpaří všechna tekutina. Mezitím nadělejte navlhčenýma rukama z žemlového těsta knedlíky velikosti tenisového míčku (2 na porci) a vařte je ve vařící vodě za nízké teploty asi 20 minut. Houby zalijte telecím vývarem a smetanou a ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Uvařené knedlíky nechte okapat a podávejte posypané petrželovou natí k houbovému ragú.

vloženo 01.11.2007    zobrazeno 2148x    verze pro tisk

Smažené bedly s česnekem

Smažené bedly s tatarskou omáčkou

Smažené houby

Smažené hříbky