Portobello à la patate douce, maroilles, crumble de pain aux noisettes recept ze stránek www.tacos.cz
chlebová drobenka: 6 dkg starého chleba, 3.15 dkg másla, 3 dkg nasekaných lískových ořechů
www.tacos.cz Rozdrťte starý chléb a smíchejte všechny ingredience na drobenku. Nastavte troubu na 180 °C. Sýr (maroilles je zrající sýr ze severní Francie, něco jako romadúr prodávaný ve čtvercových bločcích ) nakrájejte na plátky, po jednom na každý klobouček. Houby očistěte kartáčkem a odstraňte nožky. Kloboučky položte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete. Na každou houbu položte kousek másla, 1 lístek šalvěje, 2 plátky sladkých brambor a kousek sýra.
www.tacos.cz Plněné žampiony posypte drobenkou a vložte na 15 minut do trouby. Podávejte je posypané nasekanou pažitkou.