cpt. Cook
 

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Milánské plněné houby

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Opečené knedlíky s houbami

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Papriky plněné žampiony

Pečené houbové hlavičky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné žampióny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg větších žampiónů, máslo, 2 středně velké cibule, 2  vejce, 3 dkg tvrdého sýra na strouhání, 1/2  citrónu, kečup, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na másle ozlatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Hlavičky očištěných hub vydlabeme a dřeň nakrájíme i s nožičkami na malé kousky. Přidáme je k cibulce, osolíme, opepříme, ochutíme kečupem a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom houby zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání je necháme ztuhnout. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou zelenou petrželku. Touto směsí plníme hlavičky žampiónů, které rovnáme do vymaštěného pekáčku, ohnivzdorné misky nebo zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme dorůžova.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1836x    verze pro tisk

Plněné žampióny po lesnicku

Portobello s batáty, zrajícím sýrem a oříškovou drobenkou
(Portobello à la patate douce, maroilles, crumble de pain aux noisettes)

Přírodní houbová pečeně

Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Ryzce nadivoko

Ryzce španělských dřevorubců

Schwammerl
(Houbové ragú na smetaně)

Smažené bedly s česnekem

Smažené bedly s tatarskou omáčkou

Smažené houby

Smažené hříbky