cpt. Cook
 

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Milánské plněné houby

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Motýlci s liškami a dýní

Farfalle ai finferli e zucca

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg těstovin farfalle, 415 dkg malých lišek, 40 dkg tykve, 2  šalotky, 1/2 hrst šalvěje, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z lišek odstraňte měkkým kartáčkem nečistoty, rychle je opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Dýni nakrájejte na malé kousky, šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Dýni smíchejte s polovinou oleje, špetkou soli, polovinou šalotky, špetkou pepře a několika nasekanými lístky šalvěje. Přendejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 15-20 minut za občasného otáčení, dokud není dobře upečená.

www.tacos.cz Na velké pánvi na oleji minutu opékejte zbývající šalotku, přidejte lišky, osolte a opepřete a za stálého míchání restujte na prudkém plameni asi 5 minut.

www.tacos.cz Uvařte farfalle ve velkém množství vroucí osolené vody, sceďte je, když jsou al dente a půl minuty je prohazujte na pánvi s liškami, přidejte dýni, vše promíchejte a podávejte posypané pepřem a případně několika lístky čerstvé šalvěje.

vloženo 09.11.2024    zobrazeno 49x    verze pro tisk

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Opečené knedlíky s houbami

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Papriky plněné žampiony

Pečené houbové hlavičky

Plněné žampióny

Plněné žampióny po lesnicku

Portobello s batáty, zrajícím sýrem a oříškovou drobenkou
(Portobello à la patate douce, maroilles, crumble de pain aux noisettes)

Přírodní houbová pečeně

Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Ryzce nadivoko

Ryzce španělských dřevorubců

Schwammerl
(Houbové ragú na smetaně)

Smažené bedly s česnekem

Smažené bedly s tatarskou omáčkou

Smažené houby

Smažené hříbky