cpt. Cook
 

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Milánské plněné houby

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Opečené knedlíky s houbami

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Papriky plněné žampiony

Pečené houbové hlavičky

Plněné žampióny

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné žampióny po lesnicku

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  16 velkých žampiónů, 10 dkg másla nebo pokrmového tuku, 2 lžíce zelené, nadrobno nasekané cibulové natě, 20 dkg strouhanky, 1/2 lžíce čerstvé zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žampióny omyjeme a dobře osušíme. Odstraníme jejich nožičky a nasekáme je nadrobno. Na velké pánvi rozehřejeme polovinu másla nebo pokrmového tuku. Přidáme hlavičky žampiónů a krátce je osmahneme na obou stranách, ale jenom tak dlouho, až začnou hnědnout a dáme je na stranu. Na pánev přidáme zbytek másla, necháme ho rozehřát a přidáme nožičky žampiónů. Za stálého míchání je osmahneme. Pánev odstraníme z ohně a přidáme strouhanku, nadrobno nasekanou petrželku, sůl a pepř a dobře promícháme. Směsí naplníme hlavičky žampiónů a ty zapékáme v troubě při 170°C asi 20 minut nebo tak dlouho, až jsou žampióny hotové.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1811x    verze pro tisk

Portobello s batáty, zrajícím sýrem a oříškovou drobenkou
(Portobello à la patate douce, maroilles, crumble de pain aux noisettes)

Přírodní houbová pečeně

Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Ryzce nadivoko

Ryzce španělských dřevorubců

Schwammerl
(Houbové ragú na smetaně)

Smažené bedly s česnekem

Smažené bedly s tatarskou omáčkou

Smažené houby

Smažené hříbky