cpt. Cook
 

Bouillon, čistý vývar

Bramborové nočky ve vývaru
(Gnocchetti di patate in brodo)

Bujón

Bujón gouda

Falešná polévka hovězí z kostí

Holubí vývar s rýží

Hovězí polévka se sýrovým kapáním

Hovězí polévka se šunkovými knedlíčky

Hovězí vývar s jablky

Hovězí vývar s pelmeni

Hovězí vývar s rajčaty

Hovězí vývar se žloutky a sýrem

Kuřecí vývar s pórkem a vejcem

Myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky

Polévka z kostí

Polévka z masa jednoduchá

Polévka ze zeleninové vody

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Silné hovězí consommé

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  1.2 l silného hovězího vývaru, 1/2  cibule, olivový olej, 7.15 dkg mrkve, 7.15 dkg celeru, 1/2  rajče, 3  bílky, 215 dkg hrubě mletého předního hovězího, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, zelená petrželka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli i se slupkou příčně rozkrojíme a půlku dotmava na řezu na trošce panenského oleje opečeme. Druhou polovinu cibule, mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky, rajčata na větší kousky. Do hrnce vložíme mleté maso, přidáme bílky, krájenou zeleninou, bylinky, koření a důkladně promícháme, aby se bílky propojily se směsí. Zalejeme studeným vývarem a vše zamícháme, přidáme opečenou cibuli. Pozvolna přivedeme k varu a pak už nemícháme.

www.tacos.cz Je důležité, aby maso vyplavalo na povrch. Poté ihned stáhneme plamen na minimum, z kraje shrneme vrstvu surovin stranou, aby na hladině vzniklo 'okénko' a mohl tudy lehce probublávat vývar. Bílky na sebe naváží sražené bílkoviny z masa a tak se vývar samočistí. Vaříme asi hodinu, poté ještě přes plátýnko nebo gázu a husté síto přecedíme, abychom získali skutečně průzračné zlaté consommé.

www.tacos.cz Vložky volíme podle chuti, třeba celestýnské nudle a játrové knedlíčky.

vloženo 02.12.2012    zobrazeno 2030x    verze pro tisk

Speckknödelsuppe
(Polévka se špekovými knedlíky)

Stracciatella