www.tacos.cz Mezitím očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Zeleninu, bobkový list, nové koření, bylinky (s výjimkou několika lístků na ozdobení), pepř a sůl přidáme do hrnce a vaříme na mírném ohni dalších 50 minut.
www.tacos.cz Řapíkatý celer, mrkev a červenou cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Vývar přecedíme přes jemné síto, které případně můžeme vyložit řídkým plátnem. Rozpálíme olej, nakrájenou zeleninu na něm osmahneme, zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme asi 3 minuty. Jablka omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na půlměsíčky. Sušené švestky a jablka vložíme do polévky a necháme prohřát (asi 3 minuty). Polévku dochutíme solí a pepřem, popřípadě skořicí a kmínem, a ozdobíme lístky bylinek.