Bramborové nočky ve vývaru
Gnocchetti di patate in brodo
recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí: 2.15 l vývaru, 150 dkg brambor, 15 dkg másla, 15 dkg parmazánu, 4 žloutky, 1/2 špetka muškátového oříšku, hladká mouka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné brambory uvaříme ve slupce, ještě horké je oloupeme a rozmačkáme nebo nastrouháme do předehřáté mísy. Přidáme k nim máslo a třetinu strouhaného parmezánu, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a spojíme se žloutky v homogenní směs. Pomoučenými dlaněmi vyválíme z těsta několik malých válečků, které necháme asi půl hodiny odpočinout na pomoučeném prkénku. Pak je nakrájíme na malé nočky. Vývar přivedeme k varu a noky do něj vhodíme. Jakmile vývar začne znovu vřít, sundáme hrnec z ohně a hned podáváme spolu se zbývajícím parmezánem.