cpt. Cook
 

Bouillon, čistý vývar

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Bramborové nočky ve vývaru

Gnocchetti di patate in brodo

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  2.15 l vývaru, 150 dkg brambor, 15 dkg másla, 15 dkg parmezánu, 4  žloutky, 1/2 špetka muškátového oříšku, hladká mouka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné brambory uvaříme ve slupce, ještě horké je oloupeme a rozmačkáme nebo nastrouháme do předehřáté mísy. Přidáme k nim máslo a třetinu strouhaného parmezánu, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a spojíme se žloutky v homogenní směs. Pomoučenými dlaněmi vyválíme z těsta několik malých válečků, které necháme asi půl hodiny odpočinout na pomoučeném prkénku. Pak je nakrájíme na malé nočky. Vývar přivedeme k varu a noky do něj vhodíme. Jakmile vývar začne znovu vřít, sundáme hrnec z ohně a hned podáváme spolu se zbývajícím parmezánem.
vloženo 20.03.2010    zobrazeno 2117x    verze pro tisk

Bujón

Bujón gouda

Falešná polévka hovězí z kostí

Holubí vývar s rýží

Hovězí polévka se sýrovým kapáním

Hovězí polévka se šunkovými knedlíčky

Hovězí vývar s jablky

Hovězí vývar s pelmeni

Hovězí vývar s rajčaty

Hovězí vývar se žloutky a sýrem

Kuřecí vývar s pórkem a vejcem

Myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky

Polévka z kostí

Polévka z masa jednoduchá

Polévka ze zeleninové vody

Silné hovězí consommé

Speckknödelsuppe
(Polévka se špekovými knedlíky)

Stracciatella