cpt. Cook
 

Bouillon, čistý vývar

Bramborové nočky ve vývaru
(Gnocchetti di patate in brodo)

Bujón

Bujón gouda

Falešná polévka hovězí z kostí

Holubí vývar s rýží

Hovězí polévka se sýrovým kapáním

Hovězí polévka se šunkovými knedlíčky

Hovězí vývar s jablky

Hovězí vývar s pelmeni

Hovězí vývar s rajčaty

Hovězí vývar se žloutky a sýrem

Kuřecí vývar s pórkem a vejcem

Myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky

Polévka z kostí

Polévka z masa jednoduchá

Polévka ze zeleninové vody

Silné hovězí consommé

Speckknödelsuppe
(Polévka se špekovými knedlíky)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Stracciatella

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

Vývar: 40 dkg hovězího žebra nebo předního hovězího s kostí nebo bez ní, 1.15 l vody, 1/2  cibule, 1/2  mrkev, 1/4  celeru nebo nahrubo nakrájené řapíky, 1/2  petržel, 10 kuliček celého pepře, 15 kuliček nového koření, 10 g soli, 3 lžíce oleje,

Zavářka: 3  vejce, 18 dkg čerstvě nastrouhaného parmazánu, 15 dkg krupice, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 1/2 snítka bazalky,

Vložka: ciabatta nebo francouzská bageta, olivový olej na pokapání

zkopírováno z http://www.tacos.cz Pokrájené maso, kosti a zeleninu promícháme s olejem a kořením, vložíme do rozpálené trouby na 200 °C a prudce zapečeme dozlatova, asi 20 minut. Jakmile se směs masa se zeleninou zapeče, vysypeme vše do většího hrnce, zalijeme vodou. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi dvě hodiny. Vaříme mírně, necháme pobublávat, pokud se nám vytvoří na povrchu polévky pěna, sebereme ji. Když je vývar hotový, scedíme jej přes jemné síto do druhého hrnce, čtvrtinu dáme stranou vychladnout, v tomto vychladlém vývaru rozšleháme vejce se strouhaným parmezánem a jemnou krupicí. Vývar opět přivedeme k mírnému varu a vmícháme do něj rozšlehanou směs, necháme projít varem 3-4 minuty, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

www.tacos.cz Ciabattu (nebo francouzskou bagetu) nakrájíme na plátky, pokapeme olivovým olejem a z obou stran v troubě opečeme. Do polévkového talíře vložíme opečenou ciabattu, přelijeme teplou polévkou a posypeme krájenou bazalkou, pokapeme olivovým olejem.

vloženo 11.11.2007    zobrazeno 3567x    verze pro tisk