cpt. Cook
 

Bouillon, čistý vývar

Bramborové nočky ve vývaru
(Gnocchetti di patate in brodo)

Bujón

Bujón gouda

Falešná polévka hovězí z kostí

Holubí vývar s rýží

Hovězí polévka se sýrovým kapáním

Hovězí polévka se šunkovými knedlíčky

Hovězí vývar s jablky

Hovězí vývar s pelmeni

Hovězí vývar s rajčaty

Hovězí vývar se žloutky a sýrem

Kuřecí vývar s pórkem a vejcem

Myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z kostí

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  telecí kost, sůl, kořenová zelenina, cibule, celý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z telecích nebo vepřových kostí můžeme uvařit velmi dobrý vývar, kterého používáme k zlepšení zadělávaných polévek, omáček a k přípravě zeleniny, který však můžeme podávat také jako vydatnou a chutnou polévku. Kosti čistě opereme, zalijeme je osolenou vodou a vaříme je hodně dlouho. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme kořenovou zeleninu a malou cibuli, několik zrnek pepře, jako do polévky z masa. Chceme-li vývaru použít k podlévání masa, pak už s ním nemusíme dělat nic a až zelenina změkne, procedíme a uschováme ho na studeném místě. Jestliže však hodláme tento vývar podávat jako samostatnou polévku, připravíme velmi světlou a řídkou jíšku, rozředíme ji procezeným vývarem z kostí, přidáme drobně nakrájenou zeleninu a zavaříme do ní tenké nudličky nebo krupicové nočky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 6636x    verze pro tisk

Polévka z masa jednoduchá

Polévka ze zeleninové vody

Silné hovězí consommé

Speckknödelsuppe
(Polévka se špekovými knedlíky)

Stracciatella