cpt. Cook
 

Bouillon, čistý vývar

Bramborové nočky ve vývaru
(Gnocchetti di patate in brodo)

Bujón

Bujón gouda

Falešná polévka hovězí z kostí

Holubí vývar s rýží

Hovězí polévka se sýrovým kapáním

Hovězí polévka se šunkovými knedlíčky

Hovězí vývar s jablky

Hovězí vývar s pelmeni

Hovězí vývar s rajčaty

Hovězí vývar se žloutky a sýrem

Kuřecí vývar s pórkem a vejcem

Myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky

Polévka z kostí

Polévka z masa jednoduchá

Polévka ze zeleninové vody

Silné hovězí consommé

Rakousko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Speckknödelsuppe

Polévka se špekovými knedlíky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10 dkg žemlí, 1/2  cibule, 1/2 svazek zelené petrželky, 10 dkg prorostlé slaniny, 1/2  vejce, 6 lžic mléka, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžička majoránky, sůl, 1/2 l hovězího vývaru, 1/2 svazek pažitky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Starší žemle, případně bílý chléb, nakrájejte na kostičky o hraně asi 1 cm. Oloupejte a nadrobno pokrájete cibuli. Omyjte petrželovou nať, oklepejte z ní vodu a také ji jemně pokrájejte. Slaninu nakrájejte na kostky a vložte na pánev. Na ní pak osmažte do sklovita cibuli a obojí přidejte ke kostkám ze žemle. Vejce rozkvedlejte v mléku a rovněž přilijte. Pak přidejte mouku, máslo, petrželku, majoránku a trochu soli. Všechno důkladně promíchejte, udělejte kouli a nechte asi 30 minut odpočinout.

www.tacos.cz Ve velkém hrnci uveďte do varu dostatečné množství slané vody. Navlhčenýma rukama připravte větší knedlíky, jeden na porci. Kdyby byla knedlíková hmota příliš tvrdá nebo naopak příliš měkká, přidejte trochu mléka nebo mouky. Knedlíky vložte do vařící slané vody a nepřikryté je vařte za mírné teploty asi 12 minut. Mezitím ohřejte hovězí vývar. Špekové knedlíky vložte do hovězího vývaru. Omyjte pažitku, osušte ji, nakrájejte nadrobno a nasypte do polévky.

vloženo 15.07.2007    zobrazeno 2988x    verze pro tisk

Stracciatella