cpt. Cook
 

Bouillon, čistý vývar

Bramborové nočky ve vývaru
(Gnocchetti di patate in brodo)

Bujón

Bujón gouda

Falešná polévka hovězí z kostí

Holubí vývar s rýží

Hovězí polévka se sýrovým kapáním

Hovězí polévka se šunkovými knedlíčky

Hovězí vývar s jablky

Hovězí vývar s pelmeni

Hovězí vývar s rajčaty

Hovězí vývar se žloutky a sýrem

Kuřecí vývar s pórkem a vejcem

Myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky

Polévka z kostí

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z masa jednoduchá

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  2 l vody, 715 dkg roštěnce,  trochu hovězích jater, 20 dkg hovězích kostí, kořenová zelenina, brambora, cibule, rajče, 3 zrnka celého pepře, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do hrnce nalijeme vodu a vložíme do ní potřebné množství masa. Nejhodnotnější maso pro polévku je hovězí oháňka, maso ze hřbetu, tj. hovězí roštěnec, po případě hovězí maso zadní. Současně a masem vložíme do vody také trochu hovězích jater a hovězí kosti. Přidáme-li kávovou lžičku jemně roztlučených vaječných skořápek, zlepšíme barvu polévky. Jakmile se během varu pěna z masa na povrchu polévky srazila, sebereme ji. Potom přidáme do polévky různé druhy očištěné kořenové zeleniny (také celer a brukev), malý brambor, kousek kapusty, po případě malou cibuli, rajské jablko (v zimě sušenou slupku rajčat), zrníčka pepře a sůl. Polévku vaříme tak dlouho, až maso změkne. Trvá to přibližně 3 a 1/2 až 4 hodiny. Polévka se nesmí vařit prudce. Po prvním vzkypění vaříme polévku dále stejnoměrným, mírným varem. Jakmile je hotová, odstavíme hrnec na okraj plotny, po malé chvíli polévku procedíme do jiného hrnce a znovu ji postavíme na oheň. Do takto připravené polévky pak zavaříme těstoviny.

www.tacos.cz Ze skopového masa (ne příliš tučného), které před vařením spaříme horkou vodou, získáme též výtečnou, chutnou polévku.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2706x    verze pro tisk

Polévka ze zeleninové vody

Silné hovězí consommé

Speckknödelsuppe
(Polévka se špekovými knedlíky)

Stracciatella