Hovězí vývar s pelmeni
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1.2
15 l vývaru, zelená petrželka,
Na pelmeně: 1/2 malé vejce, polohrubá mouka (dle potřeby), 10 dkg vepřové krkovičky (prorostlé vepřové), sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z vejce a mouky si připravíme měkčí nudlové těsto a necháme pod miskou odpočinout. Maso dvakrát umeleme, osolíme, opepříme, přidáme strouhanou cibuli, lžíci vody a je-li třeba, rovnou lžíci čerstvé strouhanky. Z těsta vyválíme tenký plát, nakrájíme čtverečky o straně asi 3 cm. Na každý položíme malý kousek nádivky a přehneme je přes roh. Okraje dobře stiskneme, aby se při vaření neotvíraly. Na oheň přistavíme vývar a v jiné nádobě vařící osolenou vodu. Nejdříve vhodíme pelmeně do vařící vody, po 2 minutách je vyjmeme cedníkem a dovaříme ve vývaru asi 4 minuty. Var nesmí být příliš prudký, aby se pelmeně neotvíraly. Nakonec přidáme do polévky petrželku nebo pažitku.