cpt. Cook
 

Bouillon, čistý vývar

Bramborové nočky ve vývaru
(Gnocchetti di patate in brodo)

Bujón

Bujón gouda

Falešná polévka hovězí z kostí

Holubí vývar s rýží

Hovězí polévka se sýrovým kapáním

Hovězí polévka se šunkovými knedlíčky

Hovězí vývar s jablky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hovězí vývar s pelmeni

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.215 l vývaru, zelená petrželka,

Na pelmeně: 1/2 malé vejce, polohrubá mouka (dle potřeby), 10 dkg vepřové krkovičky (prorostlé vepřové), sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky cibule

zkopírováno z http://www.tacos.cz Z vejce a mouky si připravíme měkčí nudlové těsto a necháme pod miskou odpočinout. Maso dvakrát umeleme, osolíme, opepříme, přidáme strouhanou cibuli, lžíci vody a je-li třeba, rovnou lžíci čerstvé strouhanky. Z těsta vyválíme tenký plát, nakrájíme čtverečky o straně asi 3 cm. Na každý položíme malý kousek nádivky a přehneme je přes roh. Okraje dobře stiskneme, aby se při vaření neotvíraly. Na oheň přistavíme vývar a v jiné nádobě vařící osolenou vodu. Nejdříve vhodíme pelmeně do vařící vody, po 2 minutách je vyjmeme cedníkem a dovaříme ve vývaru asi 4 minuty. Var nesmí být příliš prudký, aby se pelmeně neotvíraly. Nakonec přidáme do polévky petrželku nebo pažitku.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3902x    verze pro tisk

Hovězí vývar s rajčaty

Hovězí vývar se žloutky a sýrem

Kuřecí vývar s pórkem a vejcem

Myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky

Polévka z kostí

Polévka z masa jednoduchá

Polévka ze zeleninové vody

Silné hovězí consommé

Speckknödelsuppe
(Polévka se špekovými knedlíky)

Stracciatella