Polévka ze zeleninové vody
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 l zeleninového vývaru, 1/2 lžíce tuku, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/4 l mléka, 1/2 žloutek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vaříme-li jemnou zeleninu, jako je květák, chřest, brukev, apod., je škoda vylít odvar. Je předně velmi chutný a za druhé také cenný pro látky ochranné. Proto odvar buď přidáme do jakékoliv jiné polévky, nebo v rychlosti z něho připravíme polévku samostatnou. Zahustíme jej bledou jíškou a povaříme. Podle libosti zavaříme krupici, kapání nebo jakoukoliv jinou nepříliš hustou zavářku. Na konec zlepšíme trochou mléka a žloutkem. Okořeníme petrželovou nebo celerovou natí nebo pažitkou. Můžeme podávat také jen s osmaženou houskou.