cpt. Cook
 

Bouillon, čistý vývar

Bramborové nočky ve vývaru
(Gnocchetti di patate in brodo)

Bujón

Bujón gouda

Falešná polévka hovězí z kostí

Holubí vývar s rýží

Hovězí polévka se sýrovým kapáním

Hovězí polévka se šunkovými knedlíčky

Hovězí vývar s jablky

Hovězí vývar s pelmeni

Hovězí vývar s rajčaty

Hovězí vývar se žloutky a sýrem

Kuřecí vývar s pórkem a vejcem

Myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky

Polévka z kostí

Polévka z masa jednoduchá

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka ze zeleninové vody

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 l zeleninového vývaru, 1/2 lžíce tuku, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/4 l mléka, 1/2  žloutek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vaříme-li jemnou zeleninu, jako je květák, chřest, brukev, apod., je škoda vylít odvar. Je předně velmi chutný a za druhé také cenný pro látky ochranné. Proto odvar buď přidáme do jakékoliv jiné polévky, nebo v rychlosti z něho připravíme polévku samostatnou. Zahustíme jej bledou jíškou a povaříme. Podle libosti zavaříme krupici, kapání nebo jakoukoliv jinou nepříliš hustou zavářku. Na konec zlepšíme trochou mléka a žloutkem. Okořeníme petrželovou nebo celerovou natí nebo pažitkou. Můžeme podávat také jen s osmaženou houskou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3437x    verze pro tisk

Silné hovězí consommé

Speckknödelsuppe
(Polévka se špekovými knedlíky)

Stracciatella