cpt. Cook
 

Řízek z mletého masa v těstíčku

Sardinské kapustové závitky
(Involtini sardi)

Sarma
(Zelné závitky plněné mletým masem)

Sarmale

Sekaná na pečeném fenyklu a romanescu
(Pain de viande, romanesco et fenouil rôtis)

Sekaná pečeně bez housky

Sekaná pečeně na houbách

Sekaná pečeně na plechu

Sekaná pečeně plněná žampióny

Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty

Sekaná plněná tykví

Sekaná se sýrem

Sekaná se špenátem a parmezánem

Sekaná z vepřového s jablky

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Sekané řízky v těstíčku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sekanina sváteční

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg hovězího masa, 1/4 kg uzeného masa, 1/4 kg vepřového masa, 2  žemle máčené v mléce, sůl, mletý pepř, 1/2  vejce, 1/2  cibule, 2 lžíce vepřového sádla, kořenová zelenina
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na tuto sekaninu potřebujeme dva díly hovězího masa, jeden díl tučného vepřového a jeden díl syrového uzeného masa. Maso nakrájíme a umeleme spolu s houskami máčenými v mléce, osolíme, okořeníme a spojíme vejcem. Utvoříme šišky, které nedáme péci jen na omastek, nýbrž i na zpěněnou cibuli a všechnu předem osmaženou kořenovou zeleninu, podobně jako svíčkovou. Občas podléváme a na konec do šťávy protřeme cedníkem i změklou zeleninu. Obměna: Všední i sváteční sekaninu můžeme upravit i se smetanovou omáčkou, když šťávu zatřepeme kyselou smetanou. Podáváme ji pak s jemným knedlíkem, je tak vydatnější.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Sekanina na smetaně a knedlík. Polévka zeleninová nebo ovoce po jídle. Maso dodá bílkoviny, zelí nebo zelenina v polévce - po případě ovoce - přidají látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2370x    verze pro tisk

Sekanina všední

Sini kebabı
(Kebab v pekáči)

Slavnostní sekaný biftek se sherry