Sekané hovězí Parmentier
Boeuf haché Parmentier
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 150 dkg hovězího masa (nejlépe z pot-au-feu), 30 dkg klobásového masa, 1/2 cibule, 15 dkg vepřového sádla, sůl, mletý pepř, 2 kg brambor, 15 dkg másla, 1/4 l mléka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupejte brambory a dejte je vařit do osolené vody. Mezitím si nakrájejte maso nejlépe z pot-au-feu a osmažte ho na pánvi s nakrájenou cibulí a klobásovou směsí na sádle. Osolte a opepřete. Jakmile začne maso zlátnout, sundejte je z ohně a vyložte jím dno zapékací mísy. Připravte si bramborovou kaši z brambor, které jste slili a řádně promíchali - Mimo oheň do ní zapracujte máslo a mléko. Pokud je třeba, přisolte. Maso pokryjte kaší a navrch přidejte několik oříšků másla, aby se zapekla.