cpt. Cook
 

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Milánské plněné houby

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Opečené knedlíky s houbami

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Papriky plněné žampiony

Pečené houbové hlavičky

Plněné žampióny

Plněné žampióny po lesnicku

Portobello s batáty, zrajícím sýrem a oříškovou drobenkou
(Portobello à la patate douce, maroilles, crumble de pain aux noisettes)

Přírodní houbová pečeně

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ragú z václavek s dýňovou polentou

Ragù di chiodini con polenta alla zucca

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg václavek, 2 snítky tymiánu, 1/2  cibule, 1/2 stonku řapíkatého celeru, 1/2  mrkve, 1/2 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 40 dkg loupaných rajčat, 4 dkg másla, 40 dkg rychlé kukuřičné polenty, 40 dkg tykve, 1/2 lžička oleje, 2 snítky tymiánu, sůl, mletý pepř, extra virgin olivový olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Houby očistěte od dřevnatých konců, opláchněte je a ponořte do vroucí vody, když se voda opět začne vařit, vyberte je děrovanou lžící a dejte stranou.

www.tacos.cz Z oloupané cibule, celeru, mrkve a česneku připravte jemnou směs. Smažte ji na oleji se snítkami tymiánu. Přidejte osušená a nakrájená loupaná rajčata, osolte a opepřete a vařte 10 minut. Přidejte houby a duste je na mírném ohni asi 30 minut, v případě potřeby přidejte trochu horké vody.

www.tacos.cz Dýni očistěte, dužinu nahrubo nastrouhejte a orestujte na pánvi s polovinou másla, oleje a snítkami tymiánu, osolte a opepřete. Polentu připravte podle návodu na obalu. Když je téměř hotová, přidejte dvě třetiny dýně, zbylé máslo a vařte ještě 5 minut. Nalijte ji do servírovací misky, posypte dýňovou dužinou, kterou jste si nechali stranou, a přelijte připraveným houbovým ragú. Zakápněte dobrým olejem.

vloženo 27.10.2022    zobrazeno 426x    verze pro tisk

Ryzce nadivoko

Ryzce španělských dřevorubců

Schwammerl
(Houbové ragú na smetaně)

Smažené bedly s česnekem

Smažené bedly s tatarskou omáčkou

Smažené houby

Smažené hříbky