Ragù di chiodini con polenta alla zucca recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Z oloupané cibule, celeru, mrkve a česneku připravte jemnou směs. Smažte ji na oleji se snítkami tymiánu. Přidejte osušená a nakrájená loupaná rajčata, osolte a opepřete a vařte 10 minut. Přidejte houby a duste je na mírném ohni asi 30 minut, v případě potřeby přidejte trochu horké vody.
www.tacos.cz Dýni očistěte, dužinu nahrubo nastrouhejte a orestujte na pánvi s polovinou másla, oleje a snítkami tymiánu, osolte a opepřete. Polentu připravte podle návodu na obalu. Když je téměř hotová, přidejte dvě třetiny dýně, zbylé máslo a vařte ještě 5 minut. Nalijte ji do servírovací misky, posypte dýňovou dužinou, kterou jste si nechali stranou, a přelijte připraveným houbovým ragú. Zakápněte dobrým olejem.