cpt. Cook
 

Bažant na pepři s hruškami

Bažant na způsob Hubert

Bažant na žampiónech

Bažant pečený (nebo mladé koroptve)

Bažant po myslivecku

Bažant s nádivkou

Grilovaná křepelka

Holoubata na grilu

Holoubata nebo kuřata s nádivkou

Holoubata v těstíčku

Holubi na divoko

Koroptve s citrónovou omáčkou

Koroptve s omáčkou na divoko

Nadívaná perlička
(Faraona ripiena al forno)

Nadívaný bažant

Paštika z bažanta v máslovém těstě

Pečená křepelka na kdoulích

Pečený bažant nebo koroptve

Pečený bažant po židlochovicku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečený bažant s ovocem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  bažant, 15 dkg anglické slaniny, sůl, 4 zrnka celého pepře, 1/2 dl červeného vína, 2 cl koňaku, 8 dkg másla, 2  jablka, 1/2  pomeranč, brusinky nebo jeřabinky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěného bažanta rozdělíme na poloviny, osolíme, vložíme do pekáče, pokapeme vínem a destilátem. Necháme asi 5 hodin marinovat. Před pečením vložíme do pekáče máslo a nejdříve pečeme bažanta masitou stranou dolů, pak jej obrátíme, poklademe plátky slaniny a pečeme po straně druhé. Během pečení maso podléváme vypečenou šťávou, přidáme pepř vcelku, který po upečení odstraníme. Na kousku másla na pánvi opečeme plátky oloupaných jablek, prohřejeme i plátky pomeranče i s kůrou a naporcovaného bažanta ovocem obložíme. Nakonec bažanta na míse ozdobíme 4 kolečky syrového pomeranče a na každé dáme lžičku brusinkového nebo jeřabinového kompotu.

www.tacos.cz Příloha: jablečná kaše

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1992x    verze pro tisk