cpt. Cook
 

Bažant na pepři s hruškami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bažant na způsob Hubert

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  bažant, 8 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, 10  šalotek nebo malých cibulek, 2 lžíce nakládaných hub, sůl, 2 lžičky směsi Hubert na zvěřinu, 1/2 lžíce koňaku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěného bažanta protáhneme tenkými klínky slaniny, osolíme a vně i uvnitř potřeme směsí koření. Připraveného bažanta uložíme na máslo, podlijeme a nejprve dusíme v troubě pod pokličkou. Když změkne, přidáme šalotky a houby a za stálého polévání šťávou dopečeme. Nakonec jej polijeme koňakem, zapálíme a zhasneme plamen. Podáváme s brambory nebo rýží a brusinkovým nebo jeřabinovým kompotem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4016x    verze pro tisk

Bažant na žampiónech

Bažant pečený (nebo mladé koroptve)

Bažant po myslivecku

Bažant s nádivkou

Grilovaná křepelka

Holoubata na grilu

Holoubata nebo kuřata s nádivkou

Holoubata v těstíčku

Holubi na divoko

Koroptve s citrónovou omáčkou

Koroptve s omáčkou na divoko

Nadívaná perlička
(Faraona ripiena al forno)

Nadívaný bažant

Paštika z bažanta v máslovém těstě

Pečená křepelka na kdoulích

Pečený bažant nebo koroptve

Pečený bažant po židlochovicku

Pečený bažant s ovocem