Bažant na způsob Hubert
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 bažant, 8 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, 10 šalotek nebo malých cibulek, 2 lžíce nakládaných hub, sůl, 2 lžičky směsi Hubert na zvěřinu, 1/2 lžíce koňaku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěného bažanta protáhneme tenkými klínky slaniny, osolíme a vně i uvnitř potřeme směsí koření. Připraveného bažanta uložíme na máslo, podlijeme a nejprve dusíme v troubě pod pokličkou. Když změkne, přidáme šalotky a houby a za stálého polévání šťávou dopečeme. Nakonec jej polijeme koňakem, zapálíme a zhasneme plamen. Podáváme s brambory nebo rýží a brusinkovým nebo jeřabinovým kompotem.