cpt. Cook
 

Bažant na pepři s hruškami

Bažant na způsob Hubert

Bažant na žampiónech

Bažant pečený (nebo mladé koroptve)

Bažant po myslivecku

Bažant s nádivkou

Grilovaná křepelka

Holoubata na grilu

Holoubata nebo kuřata s nádivkou

Holoubata v těstíčku

Holubi na divoko

Koroptve s citrónovou omáčkou

Koroptve s omáčkou na divoko

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nadívaná perlička

Faraona ripiena al forno

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  1/2  perlička, 10 dkg kuřecích stehen (pomlít), 8 dkg slaniny, 8 dkg klobásy salsiccia (nebo mletého vepřového), 4 dkg strouhanky, cibule, šalvěj, bobkový list, pistácie, mascarpone, mletá skořice, zeleninový vývar, bílé víno, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mleté kuřecí maso smíchejte s nadrobno nakrájenou slaninou, ze střívka vymačkanou klobáskou salsiccia (nebo mletým vepřovým) a strouhankou. Osolte, opepřete čerstvě namletým pepřem, přidejte špetku skořice a touto nádivkou vykuchanou perličku naplňte. Kuchyňskou nití svažte stehna i křídla tak, aby držela u těla, a vložte do pekáče, pokud možno litinového. Přidejte na měsíčky nakrájenou cibuli, lístky šalvěje a několik bobkových listů, přelijte pramínkem oleje a podlijte sklenkou vývaru a sklenkou suchého vína. Pekáč přiklopte poklicí a pečte asi 1 hodinu v troubě předehřáté na 220 °C. Během pečení podle potřeby podlévejte vývarem i vínem tak, aby šťáva nebyla ani příliš řídká, ani příliš hustá.

www.tacos.cz Pekáč odklopte, posypte perličku nasekanými pistáciovými oříšky, zmírněte oheň na 180 °C a pečte dalších 40 minut bez poklice. Vypečenou šťávu rozšlehejte se sýrem mascarpone na hladkou omáčku, podle chuti přimíchejte nahrubo nasekané pistáciové oříšky. Upečenou perličku podávejte se šťávou na podnose.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4617x    verze pro tisk

Nadívaný bažant

Paštika z bažanta v máslovém těstě

Pečená křepelka na kdoulích

Pečený bažant nebo koroptve

Pečený bažant po židlochovicku

Pečený bažant s ovocem