cpt. Cook
 

Bažant na pepři s hruškami

Bažant na způsob Hubert

Bažant na žampiónech

Bažant pečený (nebo mladé koroptve)

Bažant po myslivecku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bažant s nádivkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  bažant, 20 dkg čerstvých hub, sůl, máslo, 2  žloutky, 20 dkg slaniny, smetana, hladká mouka, červené víno
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bažanta oškubeme, vykucháme, opláchneme, kůži na hřbetě nařízneme a od kosti opatrně oddělíme, maso z prsíček i s žebírky vyřízneme. Pak maso jemně usekáme, smícháme s usekanými játry, a povařeným a staženým žaludkem, srdcem, přidáme usekané houby, sůl, kousek másla a žloutky. Uvolněnou kůži na bažantu připravenou nádivkou opatrně naplníme, sešijeme a celého bažanta zabalíme do slaniny, nakrájené na plátky. Vložíme ho do kastrolu vyloženého rovněž plátky slaniny, podlejeme trochou vody a upečeme na plotně. Při pečení často poléváme vypékanou šťávou. Kosti (žebra) uvaříme ve vodě. Vývar zahustíme trochou smetany s moukou a k tomu přilejeme dobré červené víno. Pečeného bažanta nakrájíme na porce, urovnáme na mísu a polejeme touto omáčkou.
vloženo 28.07.2007    zobrazeno 5359x    verze pro tisk

Grilovaná křepelka

Holoubata na grilu

Holoubata nebo kuřata s nádivkou

Holoubata v těstíčku

Holubi na divoko

Koroptve s citrónovou omáčkou

Koroptve s omáčkou na divoko

Nadívaná perlička
(Faraona ripiena al forno)

Nadívaný bažant

Paštika z bažanta v máslovém těstě

Pečená křepelka na kdoulích

Pečený bažant nebo koroptve

Pečený bažant po židlochovicku

Pečený bažant s ovocem