Bažant na pepři s hruškami
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 bažant, 1/2 hermelín, sůl, drcený pepř, máslo, 1/2 lžíce koňaku, 3 hrušky, brusinkový kompot (nebo jeřabinový)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěného bažanta naplníme sýrem Hermelín (camembert) obaleným v hrubě podrceném pepři. Bažanta opečeme na másle ze všech stran, pak osolíme, lehce opepříme, pečeme tři čtvrti hodiny v troubě, zprvu přikrytého pekáčem. V polovici doby pečení přidáme oloupané rozpůlené hrušky. Když je bažant upečen, polijeme koňakem, zapálíme a zhasneme plamen. Podáváme s brambory a se zeleninovým salátem. Na upečené hrušky můžeme dát lžičku brusinkového nebo jeřabinového kompotu.