cpt. Cook
 

Mu-sü žou - vepřové nudličky s houbami a s vejcem

Musaka

Nadívaný vepřový bůček

Noisettes de porc sautées aux pruneaux
(Oříšky z vepřové panenky se švestkami)

Obrácený řízek

Ondřejova pečínka v chlebové krustě
(s pohankovým rizotem a majoránkovou omáčkou)

Panenka s jogurtovou omáčkou

Pastýřské kotlety

Pečená anglická kotleta

Pečená kotleta po staročesku

Pečená vepřová kýta

Pečené koleno po bavorsku

Pečeně Paris

Pečené selátko sváteční

Pečené vepřové

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečeně z plecka s bylinkovou kůrčičkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg vepřového plecka, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžička ostré hořčice, 1/2 lžičky majoránky,  špetka šalvěje, tymián, mletý pepř, sůl, 2  cibule, 1/8 l červeného vína, 1/2 lžička škrobové moučky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na tuto pečeni kupte asi 4 cm vysoký kus vepřového masa s přirozenou vrstvou tuku, případně i s kůží, kterou můžete odříznout a péci společně, aby omáčka byla vydatná. Čím větší kus masa, tím je pečeně šťavnatější.

www.tacos.cz Pekáč zahřejte, maso do něj vložte tučnou stranou dolů a osmahněte. Až vystoupí tuk, obraťte a osmahněte zbývající strany. Do výše 1 cm zalijte vodou. Pečte pod poklicí tučnou stranou masa nahoru. Česnek posypte solí a rozmačkejte. Smíchejte s hořčicí a kořením. Asi uprostřed doby pečení maso směsí potřete. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky a přidejte do výpeku. Dbejte, aby ho v pekáčku byla stále asi 1 cm vysoká vrstva. Pečeni dejte na teplý podnos a přikryjte. Výpek propasírujte. V červeném víně rozkvedlejte škrob a vmíchejte. Omáčku krátce povařte. Pečeni omáčkou zalijte.

www.tacos.cz Tip: Do výpeku ponořte malé kousky kůže. Zbylé maso bez krusty zmrazte ve šťávě z pečeně.

www.tacos.cz Příloha: Rýže s petrželkou a růžičkovou kapustou. Teplý bramborový salát. Červené víno.

vloženo 26.04.2017    zobrazeno 1187x    verze pro tisk

Pečínka s pivní omáčkou

Pestrobarevný špíz

Pikantní vepřová pečeně

Pikantní vepřové kotlety