s pohankovým rizotem a majoránkovou omáčkou recept ze stránek www.tacos.cz
chlebová krusta: 10 dkg chleba, 2 dkg sušených hub, 15 dkg rozpuštěného másla, 1/2 žloutek, tymián, sůl, mletý pepř,
pohankové rizoto: 20 dkg pohanky, 15 dkg cibule, 2 dkg česneku, 2 dkg sušených hub mletých nebo jemně posekaných, 2 dkg másla, sůl, mletý pepř, olej,
majoránková omáčka: 10 dkg cibule, 3 dkg česneku, majoránka, 20 dkg smetany, 1/2 dl oleje
www.tacos.cz Opranou pohanku uvaříme, stačí asi 10 minut a necháme okapat. Orestujeme na měsíčky nakrájenou cibuli spolu s plátky česneku, přidáme pohanku s houbami, promícháme, zjemníme máslem a dochutíme solí a pepřem. Očištenou zeleninu zdáme spařit do vřící vody a krátce 3 - 4 minut povaříme.
www.tacos.cz Majoránková omáčka: nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme do sklovita a zalijeme smetanou, přidáme nadrhnutou majoránku, sůl, pepř a povaříme, aby se polovina odpařila a omáčka zhoustla.