Panenka s jogurtovou omáčkou
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 60 dkg vepřové panenské, 15 dkg ementálu vcelku, 1/2 cibule, 1/2 lžičky soli, mletý bílý pepř, 1/2 lžíce hladké mouky, 115 dkg smetanového bílého jogurtu, 1/2 lžíce vegety, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžíce bazalky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso potřeme solí a pepřem a prošpikujeme hranolky sýra (4 cm dlouhé a 1 cm silné) tak, aby kousek vždy vyčníval. Panenky obalíme v mouce a na horkém tuku ze všech stran asi 10 minut opékáme, přičemž se vyčnívající kousky sýra roztaví. Po 5 minutách přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Jogurt promícháme s paprikou a vegetou, přidáme k výpeku a maso dusíme 30 minut při mírné teplotě pod pokličkou. Během pečení několikrát polijeme jogurtovou šťávou. Nakrájené panenky podáváme polité jogurtovou omáčkou a posypané sekanou bazalkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a na másle podušená mrkev.