Panenka s jogurtovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřové panenské, 5 dkg ementálu vcelku, 1  cibule, 1/2 lžičky soli, mletý bílý pepř, 1 lžíce hladké mouky, 15 dkg smetanového bílého jogurtu, 1 lžíce vegety, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce bazalky
Maso potřeme solí a pepřem a prošpikujeme hranolky sýra (4 cm dlouhé a 1 cm silné) tak, aby kousek vždy vyčníval. Panenky obalíme v mouce a na horkém tuku ze všech stran asi 10 minut opékáme, přičemž se vyčnívající kousky sýra roztaví. Po 5 minutách přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Jogurt promícháme s paprikou a vegetou, přidáme k výpeku a maso dusíme 30 minut při mírné teplotě pod pokličkou. Během pečení několikrát polijeme jogurtovou šťávou. Nakrájené panenky podáváme polité jogurtovou omáčkou a posypané sekanou bazalkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a na másle podušená mrkev.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka