Pečené koleno po bavorsku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 2 vepřová kolena vepřová (po 1 kg), 2 cibule, 2 mrkve, 1.15 lžičky soli, 1/2 lžička mletého pepře, 115 dkg celeru, 1/4 l černého piva, škrobová moučka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nůžkami uděláme do kůže rourovité zářezy, nožičky potřeme solí a pepřem a dáme do pekáče. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky a nasypeme kolem nožiček. Přidáme polovinu piva a stejné množství vody, vložíme do trouby a během pečení často poléváme a obracíme. Po 90 minutách položíme nožičky na rošt, často potíráme pivem a pečeme dokřupava. Vypečenou šťávu rozpustíme v pekáči, dobře povaříme, procedíme, sebereme tuk a dochutíme. Šťávu zahustíme solamylem a podáváme s knedlíkem a salátem.