www.tacos.cz Hliněnou nádobu (římský hrnec) ponořte na 20 minut do teplé vody. Svíčkovou podélně nařízněte, aby vznikly 2 hluboké zářezy, česnek oloupejte, posypte solí a rozetřete. Rozmíchejte ho s olejem a potřete vnitřky zářezů. Paprikový lusk rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semena a nakrájejte na nudličky. Cibuli nakrájejte na kostičky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Smíchejte a částí naplňte zářezy pečeně. Papriku smíchejte s rajským protlakem, červeným vínem a pepřem. Vše dejte do římského hrnce, přikryjte a vložte do nepředehřáté trouby. Po 1 hodině pečení položte na maso plátky slaniny a nechte je v nepřikryté nádobě péci do křupava. Servírujte v římském hrnci.