cpt. Cook
 

Námořnické hovězí plátky

Námořnické maso

Nudličky ze svíčkové s pórkem

Okaté maso

Olla podrida - jídlo z jednoho hrnce

Palocké špízy

Parmigiana z hovězího a lilku
(Parmigiana di scamone e melanzane)

Pekingské maso

Pekingské maso

Pepper steak

Pepřový steak

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Picadillo

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg zadního hovězího, 3 lžičky soli, 1/2 lžička čerstvě mletého pepře, 4 lžíce aromatizovaného oleje, 115 dkg cibule, 3 stroužky česneku, 4 zelené papriky, 1/2 lžíce čerstvých nebo [1x] sušený plod chilli papriček, 715 dkg rajčat, 1/4 lžičky mletého hřebíčku, 15 dkg rozinek, 2 lžíce bylinkového octa, 3 lžíce oliv (nemusí být)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájené na kostky dáme se solí a s pepřem do kastrolu a zalijeme vodou (asi o 5 cm výše, než je vrstva masa). Přivedeme do varu a pak pomalu vaříme asi hodinu. Rozehřejeme olej v pánvi, přidáme česnek, cibuli, papriku, chilli, pět minut opékáme. K tomu přidáme rajčata, pepř, hřebíček, sůl a dusíme, až omáčka zhoustne. Pak přidáme olivy, rozinky, ocet a chvilku podusíme; nakonec přidáme měkké maso. Každou porci doplníme volským okem, k tomu se podává rýže kořeněná šafránem nebo rýže s fazolí, okurky, pečené zeleninové banány (ty samozřejmě jen na Kubě).
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2452x    verze pro tisk

Pikantní hovězí pečeně

Pikantní hovězí pečeně I

Pikantní hovězí pečeně II

Pikantní hovězí závitky

Pikantní hovězí závitky

Pikantní roštěná s klobásou

Pikantní roštěnky

Plátky ze svíčkové (tournedos)