cpt. Cook
 

Námořnické hovězí plátky

Námořnické maso

Nudličky ze svíčkové s pórkem

Okaté maso

Olla podrida - jídlo z jednoho hrnce

Palocké špízy

Parmigiana z hovězího a lilku
(Parmigiana di scamone e melanzane)

Pekingské maso

Pekingské maso

Pepper steak

Pepřový steak

Picadillo

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pikantní hovězí pečeně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg zadního hovězího, sůl, 1/2 lžíce směsi 'Pečená masa', 2 lžíce oliv, 2  nakládané okurky, 1/2 menší mrkev,  trochu celeru, 1/2 malá klobása, 3 lžíce másla nebo margarínu, 2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžíce kečupu, 3 lžíce smetany, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso prošpikujeme dílky oliv, klínky okurky, mrkve, celeru, klobásy. Osolíme, okořeníme. Dáme péci na másle s nakrájenou cibulí a plátky česneku, podlijeme sklenkou vody. Pečeme zvolna, zprvu přikryté. Během pečení podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Když maso změkne, odstraníme pokličku a necháme zčervenat. Maso vyjmeme a nakrájíme na porce. Šťávu zaprášíme moukou, ochutíme kečupem, smetanou, po případě zbylými olivami, podle potřeby přidáme vodu a krátce povaříme. Maso podáváme se špenátem a bramborovými knedlíky nebo brambory či s rýží a salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2770x    verze pro tisk

Pikantní hovězí pečeně I

Pikantní hovězí pečeně II

Pikantní hovězí závitky

Pikantní hovězí závitky

Pikantní roštěná s klobásou

Pikantní roštěnky

Plátky ze svíčkové (tournedos)