zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso lehce naklepeme, protkneme proužky slaniny a osolíme. Zeleninu a cibuli nakrájíme na tenké plátky. V kastrole rozehřejeme zbylou slaninu, až je sklovitá, přidáme máslo a maso po celém povrchu opečeme. Pak přidáme zeleninu a rovněž ji osmažíme. Přilijeme trochu vývaru nebo vody, přidáme koření a dusíme téměř do měkka. Později maso opečeme bez poklice. Ke konci přípravy přidáme na plátky nakrájená rajčata nebo pastu, přilijeme víno a dusíme ještě asi 10 minut. Maso vyjmeme. Šťávu prolisujeme nebo mixujeme a na rozkrájené maso ji trochu nalijeme. Ostatní podáme v omáčníku.
www.tacos.cz Příloha: knedlík žemlový, knedlík ze strouhanky, makaróny nebo noky a saláty