Nadívaná svíčková v římském hrnci - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg hovězí svíčkové nebo falešné svíčkové, 1 stroužek česneku, 1 lžička soli, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 20 dkg rajčat, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce červeného vína, 1/2 lžičky mletého pepře, 10 dkg nakrájené slaniny
Pečeně z nejhodnotnější části hovězího masa budou zaručeně křehké, necháte-li maso nejméně 14 dnů odležet. Nevypadá sice tak čerstvě, je to však přesně to, co pro pečeni potřebujete.
Hliněnou nádobu (římský hrnec) ponořte na 20 minut do teplé vody. Svíčkovou podélně nařízněte, aby vznikly 2 hluboké zářezy, česnek oloupejte, posypte solí a rozetřete. Rozmíchejte ho s olejem a potřete vnitřky zářezů. Paprikový lusk rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semena a nakrájejte na nudličky. Cibuli nakrájejte na kostičky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Smíchejte a částí naplňte zářezy pečeně. Papriku smíchejte s rajským protlakem, červeným vínem a pepřem. Vše dejte do římského hrnce, přikryjte a vložte do nepředehřáté trouby. Po 1 hodině pečení položte na maso plátky slaniny a nechte je v nepřikryté nádobě péci do křupava. Servírujte v římském hrnci.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka