cpt. Cook
 

Hlemýždi s marinádou

Hlemýždi v domečcích

Kudrnatá omeleta s mušlemi

Mídia me rísi
(Rýže s mušlemi)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mparrettati con le lumache

Šneci na těstovinách mparrettati

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  24  šneků, 150 dkg rajčat, 2 dkg sekané zelené petrželky, 7 dkg strouhaného pecorina, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 dl extra virgine olivového oleje, 1/2  feferonka (volitelně), sůl, mletý pepř, 40 dkg těstovin mparrettati, ocet na proplachování, kukuřičná mouka k očištění
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistíme hlemýždě, zbavíme je víček, omyjeme je a dáme do mísy. Zalijeme vodou, přidáme trochu octa a soli a namočíme asi na hodinu. Pak je scedíme a chvíli proplachujeme pod tekoucí vodou. Pak vaříme asi hodinu, potom opět propláchneme s vodou a octem a ostrým nožem je vytáhneme ze skořápek a odstraníme koncovou část (střeva). Maso promneme v misce s kukuřičnou moukou, aby se odstranily poslední lepkavé zbytky, pak je omyjeme, ocedíme a osušíme.

www.tacos.cz Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na olivovém oleji, přidáme česnek případně i nakrájenou pálivou papričku a loupaná rajčata nakrájená na plátky. Ochutíme nasekanou petrželkou, solí a čerstvě mletým pepřem. Po 10 minutách přidáme hlemýždě a naběračku horké vody a dusíme dalších 45 minut (omáčka bude nakonec velmi hustá). Těstoviny mparrettati (dlouhé svinuté trubičky) uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a smícháme s ragú a strouhaným pecorinem.

vloženo 06.03.2010    zobrazeno 2313x    verze pro tisk

Mušle sv. Jakuba po provensálsku

Mušle ve vinné páře

Nadívané slávky
(Moules farcies)

Obalovaná žabí stehýnka

Pantacce s mušlemi a cuketou

Slávky podle Nicoly
(Cozze come le fa Nicola)

Slávky se smetanou
(Moules à la crème)

Tonyho mušle

Žabí stehýnka na šafránu