cpt. Cook
 

Hlemýždi s marinádou

Hlemýždi v domečcích

Kudrnatá omeleta s mušlemi

Mídia me rísi
(Rýže s mušlemi)

Mparrettati con le lumache
(Šneci na těstovinách mparrettati)

Mušle sv. Jakuba po provensálsku

Mušle ve vinné páře

Nadívané slávky
(Moules farcies)

Obalovaná žabí stehýnka

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pantacce s mušlemi a cuketou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg těstovin pantacce nebo sedanini, 3  cukety, 4  mušle hřebenatky, 20 dkg krevet, olivový olej, sůl, mletý bílý pepř podle chuti, česnek, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Malé cukety nakrájíme na kostky a ty opečeme ve velké pánvi na několika lžicích olivového oleje spolu s petrželkou a můžete i česnekem, buď česnekovým práškem, nebo stroužkem, který po osmahnutí vyjmeme. Přidáme krevety, vyloupané a s odstraněnou hřbetní tepnou, čerstvé mušle vyloupnuté z jejich lastur a povaříme za stálého míchání. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny a když vře, osolíme ji a uvaříme v ní těstoviny al dente. Scedíme je a ještě okapávající přidáme na pánev. Přidáme mletý bílý pepř, protřeseme těstoviny s omáčkou minutu na plameni a podáváme s šumivým lombardským brut vínem Franciacorta.
vloženo 11.11.2009    zobrazeno 2468x    verze pro tisk

Slávky podle Nicoly
(Cozze come le fa Nicola)

Slávky se smetanou
(Moules à la crème)

Tonyho mušle

Žabí stehýnka na šafránu