cpt. Cook
 

Hlemýždi s marinádou

Hlemýždi v domečcích

Kudrnatá omeleta s mušlemi

Mídia me rísi
(Rýže s mušlemi)

Mparrettati con le lumache
(Šneci na těstovinách mparrettati)

Mušle sv. Jakuba po provensálsku

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mušle ve vinné páře

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  90 dkg mušlí, 1/3 šálku suchého bílého vína, 2  bobkové listy, 1/2  šalotka, 1/2 stroužek česneku, 3 kuličky celého pepře, 1/2 lžička másla, 1/2 hrst zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mušle zkontrolujeme, vyhodíme všechny otevřené. Kartáčem všechny odrhneme, odstraníme vousy (byssová vlákna). Do velkého hrnce dáme víno, bobkový list, nadrobno nakrájenou šalotku a najemno nasekaný česnek a přivedeme k varu. Přidáme mušle, zakryjeme poklicí a počkáme, až se v páře všechny otevřeou, asi 5 minut. Děrovanou naběračkou přeneseme do velké mísy mušle, teď naopak vyhodíme ty, které se neotevřely. Do zbylé tekutiny vmícháme máslo, případně mletý pepř a směsí mušle přelejeme, posypeme zelenou petrželkou. První musíme sníst rukama, další už můžeme nabírat prázdnou mušlí jako kleštičkami. Podáváme s dobrým chlebem na vytření omáčky.
vloženo 24.06.2013    zobrazeno 1934x    verze pro tisk

Nadívané slávky
(Moules farcies)

Obalovaná žabí stehýnka

Pantacce s mušlemi a cuketou

Slávky podle Nicoly
(Cozze come le fa Nicola)

Slávky se smetanou
(Moules à la crème)

Tonyho mušle

Žabí stehýnka na šafránu