cpt. Cook
 

Hlemýždi s marinádou

Hlemýždi v domečcích

Kudrnatá omeleta s mušlemi

Mídia me rísi
(Rýže s mušlemi)

Mparrettati con le lumache
(Šneci na těstovinách mparrettati)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mušle sv. Jakuba po provensálsku

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  6  mušlí sv. Jakuba, olej, sůl, bílý pepř, 1/2 stroužek česneku, kadeřavá petrželka, 1/2 lžička másla, 1/2  rajče
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čerstvě vyloupané mušle jakubky (coquilles Saint-Jacques) vložíme na pánev s trochou oleje a na obou stranách opečeme do růžova. Osolíme je, opepříme, přidáme lžičku másla, rozetřený česnek a jemně nasekanou petrželku a pět minut podusíme. Do horké vody vložíme čerstvé rajské jablko a když se uvolní slupka, stáhneme ji. Dužinu nakrájíme na kostičky - coulies tomates - a spolu s mušlemi vše pět minut povaříme.

www.tacos.cz Příloha: rýže

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 6577x    verze pro tisk

Mušle ve vinné páře

Nadívané slávky
(Moules farcies)

Obalovaná žabí stehýnka

Pantacce s mušlemi a cuketou

Slávky podle Nicoly
(Cozze come le fa Nicola)

Slávky se smetanou
(Moules à la crème)

Tonyho mušle

Žabí stehýnka na šafránu