cpt. Cook
 

Hlemýždi s marinádou

Hlemýždi v domečcích

Kudrnatá omeleta s mušlemi

Mídia me rísi
(Rýže s mušlemi)

Mparrettati con le lumache
(Šneci na těstovinách mparrettati)

Mušle sv. Jakuba po provensálsku

Mušle ve vinné páře

Nadívané slávky
(Moules farcies)

Obalovaná žabí stehýnka

Pantacce s mušlemi a cuketou

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slávky podle Nicoly

Cozze come le fa Nicola

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg slávek, několik kapek oleje, česnek, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slávky omyjte pod tekoucí vodou. Do velké pánve dejte olej, nakrájený česnek a petržel. Přidejte slávky a přikryjte. Během několika málo minut se slávky samy otevřou. Nechte ještě minutu povařit a servírujte.

www.tacos.cz Slávky se musí vařit, ale ne moc dlouho, jinak by se smrskly. Servírují se na hluboký talíř s trochou šťávy. Ze skořápky se buď vyjídají lžičkou nebo vidličkou (to je civilizovaná varianta), my jižní Italové jsme je vysrkávali rovnou ze skořápky. Je možné si na slávku dát trošičku majonézy nebo pokapat citronem. Jí se s bílým chlebem a ten se také namáčí ve šťávičce.

vloženo 15.08.2007    zobrazeno 3422x    verze pro tisk

Slávky se smetanou
(Moules à la crème)

Tonyho mušle

Žabí stehýnka na šafránu