cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hlemýždi s marinádou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20  hlemýžďů, sůl, kořenová zelenina, šalvěj, tymián,

Marináda: olej, ocet, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Hlemýždě zásadně usmrcujeme v době zavíčkování, což je od podzimu do jara. Vhodíme je do velkého kastrolu vařící vody v takovém množství, aby voda příliš nezchladla a rychle přišla znovu do varu. Vaříme je 5 minut klokotem. Pak je vyjmeme z ulit jehlou na protahování slaniny a odstraníme střívka s okolím. Vymneme je v soli, abychom odstranili sliz, a v několika vodách vypereme. Takto dobře omyté hlemýždě uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou asi v takovém množství, jaké přidáváme k hovězímu masu. Vaříme je 4 hodiny. Kromě zeleniny můžeme přidat šalvěj nebo tymián. Uvařené hlemýždě pokapeme marinádou z oleje, octa a soli.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2278x    verze pro tisk

Hlemýždi v domečcích

Kudrnatá omeleta s mušlemi

Mídia me rísi
(Rýže s mušlemi)

Mparrettati con le lumache
(Šneci na těstovinách mparrettati)

Mušle sv. Jakuba po provensálsku

Mušle ve vinné páře

Nadívané slávky
(Moules farcies)

Obalovaná žabí stehýnka

Pantacce s mušlemi a cuketou

Slávky podle Nicoly
(Cozze come le fa Nicola)

Slávky se smetanou
(Moules à la crème)

Tonyho mušle

Žabí stehýnka na šafránu