cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bav-fer   fer-lin   mac-sag   sci-ver   

maccheroncelli

maccheroncini

mafalde

mafaldine

mparrettati

recept ze stránek www.tacos.cz
mparrettati: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mparrettati jsou původem kalabrijské dlouhé duté těstoviny, jejichž tvar vzniká rolováním pásku těsta podle podélné osy. Průmyslově vyráběné připomínají po délce proříznutou trubičku, ručně se tradičně motaly kolem stébla trávy. Skvěle se pojí s omáčkami, nejjednodušší varianta je s rajčatovým ragú s klobáskou salsiccia, v místním dialektu Mparrettati e sazizza.
vloženo 06.03.2010    zobrazeno 2884x    verze pro tisk

pappardelle

perciatelli

reginette

ricciarelle

sagna riccia