cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bav-fer   fer-lin   mac-sag   sci-ver   

maccheroncelli

maccheroncini

mafalde

mafaldine

mparrettati

pappardelle

recept ze stránek www.tacos.cz
pappardelle: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pappardelle jsou široké a dlouhé nudle, takové širší fettucine. Čerstvé jsou široké 2 až 3 cm, mívají vroubkovaný okraj, sušené prodávané smotané do klubíček mají okraj hladký. Jejich název je odvozen od slovesa pappare, polykat. Tradičně se tento větší příbuzný těstovin tagliatelle podává s bohatými, těžkými, zvěřinovými omáčkami, divočákem či zajícem. V Itálii jsou velmi populární, pořádají se i celé festivaly věnované jen jim, jako je srpnový v Gemmanu v provincii Emilia-Romagna.
vloženo 11.11.2009    zobrazeno 4053x    verze pro tisk

perciatelli

reginette

ricciarelle

sagna riccia