www.tacos.cz Vychlazené maso nakrájíte na kostky o hraně asi 2.5 cm, sádlo také nařežte a obojí nechte před mletím asi půl hodiny ztuhnout v ledničče. Potom obojí pomelte na mlýnku s otvory 6 mm nebo menšími. V míse rukou promíchejte se všemi přísadami. Nasaďte střívka na plnící nástavec a pomalu plňte připravenou směsí, když je naplněno asi 5 cm, udělejte na konci střeva jednoduchý uzel. Pokračujte, až je použita všechna klobásková směs. Přidávejte najednou jen malé množství masa, střeva plňte pevně, ale nepřekročte mez, aby nepraskla. Dodržujte stejnou tloušťku, vyhněte se pokud možno vzduchovým bublinám. Nakonec stáhněte zbytek střeva z plnícího nástavce. Začněte od zavázaného konce a zhruba každých 22 cm střevo dvakrát až třikrát překruťte. Ostrým nožem oddělte jednotlivé klobásky a nechte je na chladném místě dvě až tři hodiny osušit. Uložte do ledničky a spotřebujte do dvou dnů. Ty, které nestihnete, můžete jednotlivě zabalit a zmrazit.