cpt. Cook
 

Německo   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bockwurst

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  68 dkg telecího masa, 11/2 dkg vepřového syrového sádla, 1/4 šálku jemně nasekané cibule, 1/2 šálek mléka, 1/2  vejce, 3/4 lžičky mletého hřebíčku, 1/2 lžičky čerstvě mletého bílého pepře, 1/2 lžička zelené petrželky (jemně nasekaná, ne kudrnka), 1/2 lžička soli, klobásková střívka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Všechny suroviny a nástroje si připravíme předem, podobně jako v receptu Venkovská klobása. Předem si připravíme také střívka a maso i sádlo nakrájíme na kostky. Telecí i sádlo umeleme najemno, každé zvlášť. Smícháme je dohromady a pokud pracujeme na ručním mlýnku, proženeme směs mlýnkem ještě jednou. Přidáme jemně nasekanou cibuli, mléko, rozšlehané vajíčko, hřebíček, pepř, petrželku a sůl a všechno dobře promícháme. Ještě jednou pomeleme mlýnkem najemno. Plníme do střev a naplněné zakroutíme po přibližně 10 cm. V ledniččce vydrží dva dny, vaří se asi 30 minut.
vloženo 19.05.2013    zobrazeno 3101x    verze pro tisk

Boudin blanc

Bratwurst

Čerstvá česneková klobása

Čerstvá chorizo klobása

Čerstvá polská kielbasa

Čerstvá sicilská klobáska

Chalupářský dlabanec

Jambalaya

Klobásy v rajské omáčce

Luganega

Neapolská klobása

Párky grilované se sýrem

Párky zapečené v listovém těstě

Potatiskorv
(Švédská klobáska s bramborem)

Salsiccia s houbovo-cibulovým ragú
(Salsiccia con ragù di funghi e cipolle)

Slovenské klobásy s paprikou

Sýrový závitek ve švýcarském těstíčku

Šunka v medu

Šunka zapečená s banány a sýrem