Jambalaya
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 215 dkg rýže, 150 dkg párků nebo uzeného vařeného masa, 1/2 velká cibule, 1/2 hlávka česneku, 40 dkg rajčat, 1/2 chilli paprička, 2 zelené papriky, sůl, mletý pepř, 1/2 lžička mleté papriky, 3 lžíce másla, 1/2 lžička dobromysli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozehřejeme dvě třetiny másla, zpěníme pokrájenou cibuli a česnek, na to přidáme pokrájené papriky, rajčata a pálivou papričku, osolíme a podusíme. Mezitím uvaříme rýži. Párky nebo uzené maso rozkrájíme, opečeme na zbylém másle spolu s kořením. Smícháme se zeleninou a uvařenou rýži polijeme směsí. Necháme stát v teple deset minut.