zkopírováno z http://www.tacos.cz Mladé hovězí maso uvařené doměkka se nakrájí na menší kostičky a vloží se na chvíli do bílého přírodního vína. Oloupané salátové okurky, rajčata a ředkvičky se nakrájejí na drobnější kousky a promíchají se s jemně krájenou cibulí a paprikovými lusky, trochou oleje, citrónové šťávy a hořčice, vše se osolí a ochutí bílým mletým pepřem. Nakonec se směs promíchá s připraveným a nakrájeným hovězím masem a trochou bílého vína.
www.tacos.cz Salát se klade na opláchnuté listy hlávkového salátu. Zdobí se ředkvičkami a srdíčkem z hlávkového salátu.
www.tacos.cz Používají-li se k přípravě salátu skleníkové okurky, možno je zpracovat i se slupkou, musí však být dobře opláchnuté.